Annons

Finland nästa!

Författare: 

Publicerad

2006-03-14
Enligt en färsk europeisk studie har svenska kvinnor bara 20 minuters fri tid om dygnet. Finska kvinnor har så mycket som dryga fem. Lyckostarna! Kvinnor här jobbar lika mycket som män, men det kostar alltså i lite fritid. Och i lite hushållsarbete. Tvätt och städning är inte något som svenskorna lägger mycket tid på till skillnad från sina europeiska systrar.Vi är värsta lortgrisarna, men minsann inga hemmafruar! Själv är jag mammaledig nu men undrar ändå om jag ens har 20 minuters fri tid. Kanske ska jag flytta till Finland? Eller skaffa hemhjälp. Om jag vågar det i mellanmjölkens land.
3

Kommentarer

Nej, svenska kvinnor har väl 5 timmar och 4 minuters fritid enligt undersökningen? Och finska kvinnor har 5 timmar och 30 minuter.Siffran 20 verkar syfta på det som står i texten, att det i Sverige är minst skillnad mellan könen i mängden fritid (20 minuter). I samtliga länder har dock kvinnor mindre fritid än män.

Ja, just. Men jag skulle ändå tjäna 20 minuter om dygnet på att flytta till Finland. Och det skulle faktiskt också min man, eftersom både män och kvinnor tycks ha mer fritid i Finland. Man kan undra vad det beror på. Och hur fri tid definieras i undersökningen.

Såsom varande bloggarens make kan jag konstatera att jag för närvarande inte har någon större lust att sitta i Finland och rulla tummarna.