Annons

Nationalencyklopedins Kunskapspris till Forskning & Framsteg

På Kunskapsgalan i Stockholms stadshus den 12 september tilldelades Forskning & Framsteg 2007 års Kunskapspris på 250 000 kronor. Prisutdelare var kronprinsessan Victoria.

Annons

Publicerad:

2007-09-01

Juryns motivering lyder "för att Forskning & Framsteg under mycket lång tid har varit den ledande svenska tidskriften för egenproducerad och seriös populärvetenskap inom en mängd vetenskapliga områden. Med utnyttjande av de främsta svenska forskarna och en stab av pedagogiskt skickliga redaktörer skildrar tidskriften forskningens framsteg på ett pedagogiskt, tillförlitligt och inspirerande sätt."

Forskning & Framsteg sänder en hälsning till alla sina läsare och tackar dem som varit med om att göra detta möjligt: vetenskapsjournalister, redaktörer, formgivare, administrativ personal, forskare och andra artikelförfattare och källor, tecknare och fotografer, tryckeriet, intressenter i F&F-stiftelsen och andra forskningsfinansiärer, kolleger i andra medier och många många andra F&F-vänner.

Forskning & Framsteg berättar om fackgranskade forskningsresultat och om pågående forskning. Våra texter ska vara balanserade och trovärdiga, och sätta forskningsresultaten i sitt sammanhang för att göra dem begripliga. Forskning & Framsteg har rapporterat om vetenskap sedan 1966.