Annons

Bokanmälan: Till mamma från Carin

Publicerad:

2009-08-05

Carin var redan gift när hon träffade Herman Göring, sedermera en av Hitlers närmaste män. Carin följde Göring till Tyskland och blev hängiven nazist, så till den grad att hon av Hitler utnämndes till nazismens maskot och efter sin död begravdes under statslika former på Karinhall norr om Berlin. Stoftet fördes senare till Sverige. Nu har dock DNA-test visat att så tydligen inte var fallet. Den riktiga Carin har antagligen hittats i Karinhall.

Men det är breven hem till mamma som är det intressanta. De inger rysningar i sin blandning av vardaglighet, känslosamhet och avgörande händelser. Livet blev inte helt lätt för det spendersamma paret; pengar var en ständig bristvara. Familjen därhemma var inte glad åt att Carin hade lämnat sin son. De politiska åsikterna störde dock inte – Carins syster var till exempel väl nazistisk i Görings smak. Man kommer nära personerna, äktenskapet, tiden i den här nya utökade upplagan av boken.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar