Annons

ägg

Människor har ofta obefogat höga tankar om sig själva. Skälet till det finns i vår utvecklingshistoria, enligt Robert Trivers, professor i antropologi och biologi vid Rutgers University i USA. Just nu arbetar han med en bok om bedrägeri och självbedrägeri som ska komma ut nästa år. I utkastet till ett inledande kapitel skriver han att åtta av tio elever som går ut grundskolan i USA anser att de tillhör den övre halvan när det gäller ledaregenskaper. Inom den högre utbildningen är självbedrägeriet ännu mer utbrett. I en undersökning uppgav hela 94 procent av en grupp tillfrågade akademiker att...
Den nyfunna ormen är en så kallad trådorm av arten Leptotyphlops carlae och mäter ynka 10 centimeter från nos till svansspets.
Kvinnors ägg anläggs under fosterlivet men ligger vilande tills pubertetens hormonduschar får dem att börja mogna ut varje månad.
Skräckscenariot är en supersnigel lika väl anpassad till naturen och klimatet i Sverige som våra inhemska arter, men med den invaderande mördarsnigelns fortplantningsförmåga och glupskhet.
Först ut bland vårens dagfjärilar är citronfjärilens gula hanar. De vaknar ur vinterdvalan redan när dagstemperaturen är 10-12 grader.