Annons

fotografier

Det känns lite oroande att möta Paul Ekman ansikte mot ansikte. Han är världens ledande expert på hur ansikten uttrycker känslor – inklusive dem vi helst av allt vill dölja.
Av fågelböcker går det tretton på dussinet, men dessa båda sticker ut i mängden. De undviker den uppenbara fallgropen att bli kataloger, och närmar sig djurgruppen principiellt och tematiskt.
Här har vi ett album som visar några med modern teknik framställda färgfoton från rymden - både den som är närmast oss, som solen och planeterna, och den mer avlägsna, med stjärnor och galaxer ut m
I Manjit Kumars bok Quantum får vi lära känna både personerna och fysiken bakom kvantmekaniken, som växte fram under 1900-talets första årtionden.
Just den bilden vill jag helst inte att ni använder i tidningen. Det där är lite känsligt, säger Lisbeth Jonsson, marinbiolog på Sven Lovén centrum för marina vetenskaper på Tjärnö i Bohuslän.
Ett slut och en början Den förste kaptenen på HMS Beagle, Pringle Stokes, kände sig så pressad av ensamhet som högsta befäl att han tog sitt liv.