Fem år efter chipslarmet: Mindre akrylamid i maten Företaget Wasabröd har gjort laboratorieförsök med en ny tillsats som sänker halten av akrylamid i livsmedel. Miljö & klimat
Den svenska mjölkpropagandan I Sverige finns få varor som är lika symbolmättade och engagerande som mjölk. Samhälle & kultur
Vi får äta upp våra misstag Ingen kan ha undgått den massiva mediebevakning som fågelinfluensans ankomst till Europa framkallade under senhösten. Medicin & hälsa
Vatten på flaska onödigt och dyrt I Sverige dricker vi mer än dubbelt så mycket flaskvatten i dag som vi gjorde i början av 1990-talet. Det visar färska siffror från Svenska Bryggareföreningen. Medicin & hälsa
Koffeinfritt kaffe redan på busken Skräddarsydda bakterier bryter ner kaffebönans koffein för att överleva. Medicin & hälsa
Klart om mat Nu har Forskningsrådet för miljö, areella näringar och samhällsbyggande (Formas) kommit ut med en liten skrift där läsaren i 15 fristående kapitel guidas av experter genom olika matmyter. Medicin & hälsa
Genmodifierat DNA påträffat i utsäde Hur sannolikt är det att DNA från genetiskt modifierade grödor sprider sig okontrollerat? Miljö & klimat
Ost och fotbollsträning ger starka ben Fysisk träning ökar skelettbenens storlek, medan materialegenskaperna förblir opåverkade. Bäst för skelettet är högintensiva sporter, som racket- och kampsporter, fotboll och ishockey. Medicin & hälsa
Kan galna ko-sjukan uppstå spontant? Galna ko-sjukan, BSE, spreds bland boskap genom prionsmittat köttmjöl. Livsmedel som innehåller produkter från sjuka kor har visat sig orsaka en liknande sjukdom hos främst unga människor. Medicin & hälsa
Tungan avgör också om maten är färsk Den kan också känna skillnad mellan olika former av svampar och bakterier och kan användas för att kontrollera att livsmedelsprodukter är tjänliga som föda. Teknik
När är musslorna matigast? Som godast är musslorna strax före leken. Då innehåller de som mest av äggoch spermier, vilket gör dem matiga. Det är dock inte alltid lätt att vetanär leken inträffar. Miljö & klimat
Tomma förpackningar långt ifrån tomma genomsnitt är en tiondel av tandkrämen kvar i tuben när konsumenten tror att den är tom. Men det kan vara mer - uppåt en femtedel kan finnas kvar - visar en ny undersökning. Teknik
Förpackning avslöjar rutten mat Nu utvecklar amerikanska forskare ett nytt märkningssystem för att upptäcka om maten i livsmedelsförpackningar är dålig. Teknik
Mångsidigt järnpulver Pulvermetallurgin är att betrakta som en liten nisch inom järn- och stålindustrin. Teknik