Tomma förpackningar långt ifrån tomma genomsnitt är en tiondel av tandkrämen kvar i tuben när konsumenten tror att den är tom. Men det kan vara mer - uppåt en femtedel kan finnas kvar - visar en ny undersökning. Teknik
Förpackning avslöjar rutten mat Nu utvecklar amerikanska forskare ett nytt märkningssystem för att upptäcka om maten i livsmedelsförpackningar är dålig. Teknik
Mångsidigt järnpulver Pulvermetallurgin är att betrakta som en liten nisch inom järn- och stålindustrin. Teknik
Våra giftiga matsvampar Om man äter svamp ska man spara en så man vet vad man dog av. Medicin & hälsa
Dödlig hjortstek? USA är förskonat från galna ko-sjukan, BSE, men en besläktad smittsam prionsjukdom härjar bland hjortar i många delstater. Medicin & hälsa
Den nya köttdisken Kött är vårt allra mångsidigaste livsmedel. Det går faktiskt att överleva med enbart kött på menyn.
Hur god är en glad gris? Hur djuren utfodras och tas om hand är viktigt för köttets kvalitet. Men djurhållningen är bara en del i ett komplext sammanhang där allt från avel till matlagning ingår. Medicin & hälsa
Vem vinner valet? Men det finns andra sätt att genomföra politiska val, inte mindre demokratiskt men just annorlunda. Samhälle & kultur
Järnfilspån och etanol förlänger matens hållbarhet Men accepterar vi att en för-packning innehåller järnfilspån?Det mest vardagliga av det vardagliga - alla de livsmedelsförpackningar som vi dagligen kånkar hem - är ett område under stark förändring o Teknik
Jetstrålar i ugnen ger snabbare bullbak När man lagar tjälknöl värms ett stycke fryst kött vid låg temperatur under lång tid. Köttet blir mört och krymper inte så mycket. Teknik
Kvinnor mest utsatta för kadmium Under det senaste århundradet har kadmiumhalterna ökat betydligt i den svenska åkermarken. Medicin & hälsa
Slarv med salmonellagarantin Svenska konsumenter kan inte lita på EUs salmonellagaranti. Det konstaterar Livsmedelsverket som har undersökt importerade partier av kött från andra EU-länder. Medicin & hälsa
Fortfarande gott med kallpastörisering Kortvarig upphettning är en vanlig teknik för att döda skadliga mikroorganismer och öka hållbarheten hos livsmedel. Medicin & hälsa