Joller, dalmål och silat snack

Publicerad
80 kortkorta texter om språk i alla former.

Det börjar med Hans Ailis historiska betraktelse över isär skrivna ord och slutar med Jussi Karlgrens beskrivning kring problemen med flerspråkiga sökmotorer på Internet. Där emellan finns 78 stycken tresidorsbetraktelser över språket, det talade, tänkta och skrivna. Bland dem Per-Arne Bodins bortglömda ukrainska, Östen Dahls svenska pidginspråk, Kenneth Hyltenstams drottningspråk och Francisco Lacerdas barnspråk.

Ursprunget till boken är de fördrag på tre minuter som språkforskare vid Stockholms universitet hållit i radions P1 under våren 2001. Märkligt nog fungerar texterna minst lika bra skrivna i en enda följd som de gjorde uttalade i radion.

Språkbitar

Nystedt, Jane (red)
Svenska förlaget

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor