Föll platt som en sten

Maximala antalet hopp går mot det oändliga, skriver en läsare.
Publicerad

Jag hävdar att det inte är möjligt att sätta rekord i smörgåskastning. Ett misslyckat kast utmärks av låg fart, låg gyroeffekt, felaktig kastvinkel, hopplös (!) sten och krusig vattenyta. Denna sten skär snabbt ner genom vattenytan. Det blir lätt att räkna antalet hopp.

Det lyckade kastet, å andra sidan, utmärks av att alla framgångsfaktorer är med. Den optimalt utformade stenen kastas med kraft, snabb rotation och i viss vinkel mot en spegelblank yta. Då bör antalet hopp gå mot det oändliga.

Visuellt yttrar sig det som att stenen efter till synes oändligt många ­men allt kortare ­ hopp till slut stannar helt på vattenytan, varefter även denna lyckade sten lägger sig till ro bland sina kamrater på havets botten.

Avlys därför tävlingen eftersom antalet hopp inte kan mätas korrekt för alla oss framgångsrika kastare.

BENGT TURNER, Tråkmåns

Svar:

Med nedslagen blick och skrapande fot tummar redaktionen förläget på yllemössan och avblåser tävlingen. Antalet svar har för övrigt inte varit överväldigande.

REDAKTIONEN

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor