Vackra bilder av kosmos

Det börjar med utsikten hemifrån - Vintergatan, vår hemmagalax, sedd från jorden.
Publicerad

Det slutar med den moderna kosmologins ikonbild – avtryck av det allra tidigaste universum då ljuset började tränga igenom världsrymden. Redan detta är storartat, fascinerande och obegripligt. Hur kan man se så stort, så långt och så tydligt? Med moderna teleskop förstärkta med datorkraft ter sig månens yta mer bekant än mycket som finns på jorden.

Och ju mer man tittar, desto mer häpen blir man över vad dagens bildteknik kan åstadkomma. Genom nebulosor, planeter och galaxer ser ögat allt längre bort i universum och samtidigt allt längre tillbaka i tiden. Det är en vacker bilderbok med de allra senaste bilderna som tagits av vår omvärld, försedda med korta texter som ger bakgrunden till fotografierna.

Kosmos. Bilder av oändligheten

Baumann, Mary K. Hopkins, Will m.fl,
Max Ström

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor