Ny bok från Forskning & Framsteg

Sedan några veckor finns boken Dricker fiskar vatten? på bokhandelsdiskarna och hos nätbokhandlarna.
Publicerad

Den bygger på frågespalten och andra texter i Forskning & Framsteg under de senaste åren.

I boken ställs och besvaras 156 frågor. Det är dels sådana frågor som man kan gå länge och fundera på och där det inte är så lätt att hitta svaret i en uppslagsbok. Dels är det frågor som man aldrig stött på men som man genast blir nyfiken på när man hör dem.

Några exempel: Varför är det mörkt om natten? Kan det regna grodor och fiskar? (Ja, det kan det.) Varför korvar sig telefonsladden? Har stora människor större celler? Borde humlor inte kunna flyga? Tänker man sämre på engelska? Varför finns det så många väderkvarnar just i Nederländerna?

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor