Hårdhänt motorcykelgäng hjälpte vinnare

Publicerad
Anna Lena Karlberg-Blix
Bild: Privat

Vad är ”del i hela härligheten, hårdare än du och inte nödvändigt för änglar med läkarintyg”? Jo –  hjälm. Det listade Anna Lena Karlberg-Blix i Gävle ut först av alla som deltog i årets julkalender. Hon vinner en lyxweekend för två på en herrgård.

Grattis! Hur lyckades du komma fram till rätt svar?

– Det var ledtråden i lucka nummer 6 som ganska direkt ledde in på motorcykelåkare som inte behöver detta skydd [vissa medlemmar i Hells Angels har fått läkarintyg  på att de lider så svårt av mjäll att de inte kan bära hjälm, reds anm.]. Tillsammans med de tidigare ledtrådarna, till exempel prickarna på ä och prydnad, gjorde det att jag och min man kom på lösningen.

Tycker du att årets julkalender var lättare eller svårare än vanligt?

– Tidigare år har det varit svårare tycker jag nog. Det brukar bli uppenbart först mot slutet vad ni är ute efter.

Redaktionen gratulerar även Magnus Torsgården, Wennie Lundin och Maria Wärne Påfvelsson, som har vunnit varsin bokcheck på 500 kronor.

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor