Gedigna svar på aktuella frågor

Publicerad

Svensk nationalekonomi är spännande. Allt fler ekonomer tar sig an nya frågor med gedigna statistiska metoder. Skolan, jämställdhet och lönefrågor är bara några områden som numera intresserar ekonomer.

Denna bok är skriven av 21 nationalekonomer, en ekonomhistoriker och en filosof – och den är mer spännande än titeln antyder. Forskarna försöker besvara 18 frågor utifrån ny nationalekonomisk forskning, och flera av dem är såväl fascinerande som viktiga. Varför tjänar kvinnor mindre än män? När vill vi hjälpa andra? Röstar väljarna med plånboken? Vilken effekt har migration på individer och samhällen? Rätt aktuella frågor, måste man säga.

En brasklapp: Man får så att säga rätt mycket ekonomi för pengarna om man köper denna bok. Det är tung och forskningen som presenteras är ibland komplicerad. Matigt men tidvis motigt. 

Nationalekonomins frågor

Magnus Henrekson m.fl.
Studentlitteratur

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor