Micronaut fångar skönheten i det lilla

Publicerad

Bild: Martin Oeggerli / Micronaut 2015, supported by Pathology, University Hospital Basel, HP Marti, Swiss TPH, and School of Life Sciences, FHNW

Den schweiziske fotografen Martin Oeggerli är disputerad molekylär-biolog men arbetar sedan 2005 med att ta vetenskapliga bilder. I maj mottog han Lennart Nilsson Award, som delats ut sedan 1998 till minne av den svenske mästerfotografen.

Martin Oeggerli använder svep­elektron­mikroskop för att avbilda organismer och biologiska strukturer som inte är synliga för det mänskliga ögat. Efter exponeringen färglägger han dem manuellt i datorn. Den här bilden föreställer tarmfloran hos en frisk person. I sin motivering beskriver pris­juryn hur Martin Oeggerli ”avslöjar skönheten i mikrokosmos”.

Se fler av hans bilder på micronaut.ch.

F&F söker en redaktör

Jobba på Forskning & Framsteg

Vi söker en redaktör för Tiktok, Youtube och Instagram.

Läs mer här!

Prenumerera på Forskning & Framsteg!

10 nummer om året och dagliga nyheter på webben med vetenskapligt grundad kunskap.

Beställ idag
Publicerad

Teknik

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor