Annons
USS Barry

USS Barry är nu stationerat i Medelhavet och kan komma att användas i en kommande attack mot Syrien.

USA: Ökat motstånd mot bombningar

Två opinionsundersökningar genomförda med en veckas mellanrum visar att allt fler amerikaner är emot en insats i Syrien.

Författare: 

Publicerad:

2013-09-10

Större delen av det amerikanska folket är negativ till bombningar av Syrien. Det framgår av en ny studie av Pew reseach center.

Forsningsinstitutet har genomfört två opinionsundersökningar med en veckas mellanrum, dels mellan den 29 augusti och den 1 september, dels mellan den 4 och 8 september. Den senare undersökningen inföll alltså när Barack Obama var i Sverige och förklarade nödvändigheten av ett anfall mot Syrien.

Det visade sig att andelen som var emot en insats ökade med 15 procentenheter mellan dessa två mätningar, från 48 till 63 procent. Många som i den första undersökningen sade sig vara osäkra hade blivit negativa i den andra undersökningen. Gruppen som är positiv till en insats ligger däremot stadigt strax under 30 procent i båda mätningarna.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar