Annons

100 - Over and out.

Författare: 

Publicerad

2007-12-10
Detta är min hundrade blogg för Forskning och Framsteg. Det blir också min sista.Min första FoF-blogg för tre år sedan handlade om en spekulativ artikel om preonstjärnor. Den uppmärksammades förra veckan av Naturenews. Det är i sig en intressant vetenskapssociologisk historia om hur ideer fortplantas i vetenskapsamhället. Och det visar att det är på FoFs blogg man läser om sakerna först.Det har varit roligt att snabbt kunna förmedla tankar från en forskares värld, där arbetsprocessen oftast är mycket långsammare. Skojigt att debattera tokigheterna jag ser omkring mig och dra fram saker i ljuset som annars inte upmärksammas. Jag tror vetenskapsbloggandet är här för att stanna, och kan bli ett viktigt komplement till den vetenskapsjournalistik vi har i Sverige idag.Här på FoF ska en armada av nya intressanta forskare föra bloggen vidare - det har ju redan börjat. Jag hoppas få läsa en brokig blandning av forskningspolitik, intressanta vetenskapsnyheter och debattinlägg. Själv ska jag syssla med annat. Vetenskap, barnpassning, samt skriva en och annan nyhet för papperstidningen.God Jul - och tack för fisken.