Annons

Folsyra mot stroke

Författare: 

Publicerad

2006-03-15
Att folsyra skulle minska risken för stroke är ett ytterligare skäl för en berikning av mjöl i Sverige. I en ny studie i veckans utgåva av tidskriften Circulation skriver forskarna att andelen strokefall med dödlig utgång har minskat i USA och Kanada sedan man börjat tillsätta B-vitaminet folsyra i mjöl. Enligt vad Dagens Nyheter rapporterar kan uppåt 15000 dödsfall i stroke ha undvikits.I Sverige har man sedan 1996 känt till att folsyreberikning av mjöl minskar andelen svåra ryggmärgsskador hos barn, men man har ännu inte kunnat komma fram till huruvida berikning ska ske även här.Läs mer om Sveriges långsamma utredning i min artikel Sverige tvekar att tillsätta folsyra i mjöl.
2

Kommentarer

Intressant.Vi arbetar också med stroke.Tills vidare har vi bara en tillfällig och enkel hemsida om strokestiftelsen.Titta gärna in och läs vår information.http://medlem.spray.se/wmhrzs193/

Välkommen till stroke ifokus!

Den självklara mötesplatsen för dig som har drabbats av stroke, ni anhöriga, eller dig som på olika vis kommer i kontakt med de drabbade.

Här kan vi söka information om stroke, diskutera sjukdomen med varandra, samt dela med oss av våra erfarenheter, och stötta och uppmuntra varandra.

http://stroke.ifokus.se

Gå in på sidan redan idag och registrera dig. Det är gratis att vara medlem, du får tillgång till en egen sida, med blogg, fotoalbum och gästbok!