Annons

Vart är samhällsvetenskapen på väg?

Författare: 

Publicerad

2011-05-03

Just hemkommen från en internationell konferens inom ett samhällsvetenskapligt ämnesområde är det särskilt en sak som fått mig att fundera, nämligen rädslan för statistsik. Det var många intressanta föredrag som förtjänat att bloggas om men det starkaste intrycket var ändå förhållandet till siffror. På de föredrag jag deltog bad samtliga föredragshållare som hade någon form av statistik eller siffror om ursäkt för detta. Uttryck som ja, det är ju inte meningen att belasta er med siffror och jag räknar ju inte med att ni ska hänga med i statistiken var vanligt förekommande. Detta till en publik bestående av forskare. Jag undrar bara: Vart tar samhällsvetenskapen vägen utan statistik och siffror?

1

Kommentarer

Vilken skrämmande läsning! Jag kom att tänka på ditt blogginlägg när jag snubblade över det [här ](http://vimeo.com/21565235)klippet med Hans Rosling. Han lyckas visa varför kunskap om bra statistik är viktig och hur det påverkar antalet människor på jorden.