Forskning & Framsteg söker ny chefredaktör

Är du intresserad av att leda Sveriges vassaste tidskrift om vetenskap och forskning? Vi på Forskning & Framsteg söker nu en ny chefredaktör som kan ta över arbetet med att utveckla och förädla vetenskapsjournalistiken när vår nuvarande chefredaktör slutar. Vill du ta över, ring eller skriv.

Här är vad du bör ha erfarenhet av:

  • Vi tror att du är en skicklig och erfaren tidningsmakare som kan fortsätta utveckla Forskning & Framsteg och hitta nya läsare.
  • Forskarvärlden. Du är intresserad av vad som pågår i forskarvärlden och du ser och förstår hur det ska bli spännande läsning i Forskning & Framsteg.
  • Tidningen består av en liten redaktion som skriver om stora ämnen. Du kan leda arbetet och blanda nyheter med längre berättelser från forskningens värld.
  • Entreprenörskap. För att hitta nya läsare och för att utveckla Forskning & Framsteg vidare letar vi efter en person som är van vid att hitta nya samarbeten, driva projekt, utveckla affärsidéer och jaga förbättringar.

Tidskriften Forskning & Framsteg är en av Sveriges främsta populärvetenskapliga tidskrifter, den har en upplaga om cirka 26 000 och utkommer 10 gånger per år. Tidskriften grundades år 1966 och ges sedan 1979 ut av en stiftelse utan vinstsyfte. Den finansieras främst av prenumerationsintäkter, men får också bidrag från bland annat Vetenskapsrådet, Kungl. Vetenskapsakademien och Stiftelsen för strategisk forskning. Redaktion och kansli finns på Adolf Fredriks kyrkogata 13 i centrala Stockholm.

Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan till rekrytering@fof.se så snart som möjligt då vi gör urval löpande under processen men senast 24 oktober vill vi ha din ansökan. Vid frågor är du välkommen att ringa styrelsens ordförande Ann Fust eller styrelseledamot Sten Haage. Du kan också kontakta nuvarande chefredaktör Viveka Ljungström.

Ann Fust, 070 609 35 66, annfu838@gmail.com

Sten Haage, 070 995 52 75, sten.haage@strandberghaage.se

Viveka Ljungström, 070 558 55 90, viveka.ljungstrom@fof.se

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor