Annons

Till glaciärer och isberg på Grönland

Upplev inlandsisen och glaciärerna vid Diskobukten på västra Grönland, och fascineras av de enorma isbergen som mullrande tränger sig ut genom Isfjorden!

Vi bor mitt i en färgsprakande grönländsk bygd med valfångstkultur och skällande slädhundar. Under vandringar och en helikoptertur över norra halvklotets mest isproducerande glaciär, i världsarvet Kangia, ser vi hur klimatförändringen fått inlandsisen att dra sig tillbaka. Vi gör båtturer bland isbergen, längs kusten och in i fjordarna. Med lite tur ser vi knölval, sejval och späckhuggare.

Vår expert och färdledare på resan är Olle Melander, doktor i geografi och specialist på inlandsisar. Olle har forskat på glaciärer och inlandsisar i Arktis och Antarktis under många år. Han är en mycket erfaren polarexpeditionsledare och har mycket att berätta, såväl om forskning som politik och äventyr i polarområdena.

Tid: 4-11 september 2006Pris för prenumeranter: 36 500 kr Ingår: Flyg Köpenhamn-Ilulissat t/r samt de båtfärder och andra arrangemang som nämns i programmet, inklusive helikoptertur från Ilulissat till Kangia över inlandsisen och stopp vid iskanten. Kunnig svensk färdledare samt lokal dansktalande färdledare. Alla måltider ingår från middag dag 1 till frukost dag 8. Bagagetransport mellan övernattningsplatser. Del i dubbelrum på hotell i Ilulissat, del i flerbäddsrum på Camp Eqi samt i Ilimanaq.

Läs mer om resan på www.fof.se/reseinfo. Du kan även beställa informationen via e-post: reseinfo@fof.se eller på 08-555 198 01.Teknisk arrangör är Äventyrsresor. Bokning sker genom Eva Flygh på Äventyrsresor på telefon 08-556 069 07 eller via e-post: eva@aventyrsresor.se

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar