Annons

Bokanmälan: Om lättsam vänskap och kreativitet

Somliga läsare kan säkert ogilla att författaren själv framträder som en av huvudpersonerna i denna bok, men hennes ledsagande hand och tolkande läsning av de hyllmeter som under årens lopp skrivits om Bloomsburygruppen bidrar verkligen till en ny och djupare förståelse.

Författare: 

Publicerad:

2009-04-01

Det har sagts så mycket om Virginia Woolf och de övriga författare, konstnärer, historiker, ekonomer och kritiker som ingick i denna löst sammansatta gemenskap i det tidiga 1900-talets England att Ingela Linds oortodoxa grepp blir mycket fruktbart.

De nästan trettio kapitlen skär historien på olika ledder - personer, ismer, relationer, konstarter, institutioner - vilket underlättar för de läsare som inte är så bekanta med den fascinerande Bloomsburygruppen. Boken är också (sånär som på omslaget) en av de vackrare i 2008 års fackboksutgivning.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar