Annons

27

Annons

Publicerad:

2010-09-29

27 procent. Så hög andel bly uppmätte Kemikalieinspektionen nyligen i ett smycke. Bly kan bland annat ge nervskador. Danmark förbjuder halter över 0,01 procent i smycken, men i Sverige finns inget gränsvärde.

Forskning & Framsteg berättar om fackgranskade forskningsresultat och om pågående forskning. Våra texter ska vara balanserade och trovärdiga, och sätta forskningsresultaten i sitt sammanhang för att göra dem begripliga. Forskning & Framsteg har rapporterat om vetenskap sedan 1966.

1

Kommentarer

Jag har drabbats av nervsjukdom CIDP, i mitt fall mycket sällsynt och orsakad av min ryggmärg producerar för mycket av proteinet MBUS, vilket bryter ner myelinet kring nervtrådarna.
Jag har fått infusioner med såväl kortison och koivig samt cellgiftbehandling kombinerad med plasmaforers. Sedan drygt en månad har jag på armarna fått eksem som inte vill läka ut. Jag besväras dessutom av aktinisk keratit i ansiktet och huvudsvålen.

Undrar: Sedan ungdomen har jag fortfarande en tand som är amalgamfylld. Kan den bidra till mitt status? Jag tänker i så fall låta ta bort amalgamet och sätt en keramisk krona på tanden. Tacksam för synpunkter. / Staffan Frostell