Gott och blandat om skriften

Publicerad

Ännu en bok om språket. Finns det något nytt att säga? Ja, uppenbarligen en hel del, för Lars Melin, språkvetare och flitig skribent i Forskning & Framsteg, har samlat allt möjligt om tecken och skriftspråk som inte skrivits läsvärt förut.

Det spretar åt alla möjliga håll, men är roligt, tankeväckande och lärorikt. Lars Melin har dessutom en mycket förtjänstfull internationell syn. Kinesiska är inte bättre än arabiska, eller tvärtom. Och vårt västerländska alfabet är inte skapelsens krona. Alla möjliga tecken har sina för- och nackdelar och dessutom sina utvecklingslinjer och historiska parenteser.

Boken kräver absolut inga förkunskaper om språk. Den är trots sitt ibland litet läroboksmässiga skrivsätt riktigt angenäm att läsa.

Människan och skriften

Melin, Lars
Norstedts Ordbok

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor