Vem åker taxi?

Publicerad

I en studentkorridor finns det fem rum, med var sin färg på dörren. Det bor en student i varje rum och alla har olika nationaliteter, läser olika ämnen, föredrar olika drycker och tar sig till universitetet på olika sätt.Frågan är vem som bara dricker vatten? Och vem det är som tar taxi till universitetet? Kan du lista ut det med hjälp av följande 14 punkter?1. Engelsmannen bor i ett rum med röd dörr.2. Den svenske studenten åker buss. 3. I studentrummet med grön dörr dricks det kaffe. 4. Irakiern dricker te.5. Den gröna dörren kommer direkt efter den vita. 6. Studenten som läser arkeologi kör moped. 7. Fysikstudenten har en gul dörr. 8. Studenten i mittenrummet föredrar vin. 9. Studenten från Norge bor i korridorens första rum. 10. Medicinaren har sitt rum bredvid den som kör bil. 11. Den som cyklar har sitt rum bredvid fysikstudenten. 12. Studenten som läser historia dricker öl.13. Ekonomistudenten kommer från Kina.14. Studenten från Norge bor i rummet bredvid en blå dörr.

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor