Medicinhistoriska anekdoter

Publicerad
Visste du att det var den franske forskaren Louis Pasteur som tog fram det första vaccinet mot mjältbrand? Att Che Guevara var utbildad läkare och led av astma? Eller att sångerskan Jenny Lind gjorde ett outplånligt intryck på en av världens främsta kirurger?

Författaren och läkaren Magnus Carlsson vandrar runt i det medicinhistoriska landskapet och lyfter fram ett axplock av okända livsöden och roliga anekdoter. I några av de elva kapitlen guidar han läsaren till intressanta platser – som världens genom tiderna största sjukhussal, vilken byggdes i Maltas huvudstad Valetta av Johanniterorden.

Boken är rikt illustrerad och texten är personlig och lättläst. Verket tillägnas alla de bibliotekarier världen över som tagit fram det omfattande källmaterialet, som på ett föredömligt sätt anges i slutet av varje kapitel.

Från mjältbrand till Che Guevara – nedslag i medicinhistorien

Carlsson, Magnus
Natur och Kultur/LTs förlag

Publicerad

Medicin & hälsa

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor