Forskning & Framsteg fyller 40 år!

Jubileet kommer att märkas både i tidningen, på webben och runt om i landet. Vi firar med specialartiklar, teman, tävlingar, resor och seminarier. Några av dem hittar du här nedan, men håll också utkik framöver. Det kommer mer!
Publicerad
  • Inför jubileumsåret har tidningen fått en ny större och mer modern form.
  • Vi ordnar en manustävling vänd till svenska forskare. I prispotten ligger 50000 kronor. I samband med tävlingen kommer vi att besöka flera universitet och högskolor runt om i landet.
  • Vi inbjuder er F&F-läsarna att höra av sig, inte minst ni som varit med ett bra tag. Kanske har du något roligt minne av F&F, eller så har någon artikel betytt särskilt mycket för dig? Skriv till oss och berätta!
  • 1960-talet var ett speciellt årtionde då mycket hände, både inom och utom vetenskapen. Det var då det moderna samhället slog igenom på bred front. Under vinjetten På 1960-talet kommer vi i varje nummer under 2006 att erinra om några av forskningens och teknikens framsteg detta decennium. Först ut är en artikel om månlandningen 1969.
  • Den stora jubileumstävlingen på webben handlar om att utse vårt bästa omslag genom tiderna. Vi kommer att visa alla de omkring 315 omslag som tidskriften haft sedan tidernas begynnelse. Bland dem som röstar lottar vi varje månad ut en mp3-spelare.
  • Under året kommer vi att ordna seminarier med högintressanta personer.
  • I år kommer vi också erbjuda extra spännande Kunskapsresor.
  • Nummer 6/06 blir ett särskilt jubileumsnummer med ett extra spännande tema.
  • Med jubileumsnumret, F&F 6/06, följer en affisch med ett antal gamla F&F-omslag.
Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor