Ambitiöst om bröstcancer

Den första svenska heltäckande boken om bröstcancer är ett ambitiöst projekt.
Publicerad

Precis som med förlagets övriga böcker är målet att presentera medicinska upptäckter för allmänheten på ett lättillgängligt sätt. Här kommer man långt, men inte riktigt ända fram. Tanken är att täcka hela bröstcancerfältet – från behandlingsmetoder och beskrivningar av forskningsfältet, till psykologiska perspektiv.

Författarnas kunskap och bredd är både bokens räddning och dess problem, men haken är att det blir lite väl många kliniska termer. Vinsten för en läsande patient är att hon själv förstår sjukvårdspersonalens jargong, men mest kommer språket att skrämma bort läsare. Trots allt – drabbades jag själv av bröstcancer är detta boken jag helst skulle vilja få i min hand.

Bröstcancer

Bergh, Jonas; Brandberg, Yvonne; Ernberg, Ingemar; Frisell, Jan; Fürst, Carl Johan & Hall, Per
Karolinska Institutet University Press

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor