Torka slår hårdare mot brukad skog

Publicerad
odlad skog från ovan

Andelen brukad skog är stor i Sverige.
Bild: Getty images

Majoriteten av de svenska skogarna består av brukade produktionsskogar. Bara en liten del är naturliga urskogar, som har upplevt begränsat med direkt mänsklig påverkan. Under den varma sommaren 2018 reagerade skogstyperna olika på torka. De skötta skogarna påverkades mer och de naturliga skogarna var mer stabila under torka. Det visar en studie från Lunds universitet, publicerad i tidskriften Environmental Research Letters.

F&F i din mejlbox!

Håll dig uppdaterad med F&F:s nyhetsbrev!

Beställ nyhetsbrev

Prenumerera på Forskning & Framsteg!

10 tidningsnummer om året och dagliga nyheter på fof.se med kunskap baserad på vetenskap.

Beställ idag
Publicerad

Miljö & klimat

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor