En bok till far?

Att uppvakta far på hans egen dag med en bok kan aldrig bli fel. Klicka på länkarna och läs Forskning & Framstegs recensioner.

Publicerad
Homo Sapiens eller dinousarier. Vilken bok ger du till pappa?

Sapiens
Av Yuval Noah Harari
I Sapiens beskriver författaren de viktiga övergångarna mellan olika sätt att leva och vara människa – den kognitiva revolutionen, jordbruksrevolutionen för 10 000 år sedan, skrivkonstens och religionernas uppkomst, den vetenskapliga revolutionen, kapitalismen och så vidare. 

Archaeology from Space – how the future shapes our past
Av Sarah Parcak
Som världsledande pionjär inom rymdarkeologi letar författaren efter forntida städer, byggnader och infrastruktur genom att analysera bilder tagna från satelliter – och numera allt oftare från drönare.

Factfulness – tio knep som hjälper dig att förstå världen
Av Hans Rosling
Boken är fylld med suveräna exempel på hur lätt vi tänker fel, hur vi lätt uppfattar statistik fel och hur våra instinkter får oss att missförstå eller rent av avfärda relevant information.

Conscius – A brief guide to the fundamental mystery of the mind
Av Annaka Harris
En tunn bok om tillvarons största gåta: Hur kommer det sig att subjektiva upplevelser finns över huvud taget? Varför är vi inte zombier? Och vad skiljer en hjärna från andra föremål?

Urtidsbilder
Av Anna Davour och Simon Stålenhag
Urtidsdjur vaknar till liv i en serie illustrationer av Simon Stålenhag. Bilderna skapades till en stor utställning på Naturhistoriska riksmuséet. Anna Davour, vetenskapsjournalist på Forskning & Framsteg, har skrivit texterna till målningarna.

Skärmhjärnan – hur en hjärna i osynk med sin tid kan göra oss stressade, deprimerade och ångestfyllda
Av Anders Hansen
Om hur smarta telefoner suger i sig allt mer av vår uppmärksamhet.

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor