Öl blir söl, men vin gör dig fin

Publicerad

Åtminstone enligt en dansk undersökning av vin-och öldrickares hälsa. Valet av dryck påverkar nämligen mathållningen, som i sin tur påverkar hälsan. Den som dricker vin köper i högre grad nyttigare produkter och äter både mer grönsaker och lättare mat. Den som föredrar öl, bunkrar i stället upp med fetare och sötare mat. Resultaten är kanske inte helt förvånande och ligger i linje med vad vi delvis redan vet om olika gruppers hälsa. Storstadsbor äter exempelvis sundare än glesbygdsbor och så vidare. Varken folkhälsoinstitutet eller systembolaget lär dock gå ut med kampanjer om att vi bör dricka mer vin för vår hälsas skull, trots att vindrickande minskat till förmån för starköl under de senaste åren. Det är troligen inte dags för en ny Operation Vin (som man kunde läsa om i senaste numret av F&F). Ännu.

Publicerad

Medicin & hälsa

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor