Annons

Bokanmälan: Ekvation med eget liv

Författare: 

Publicerad:

2001-12-01
Från Galileo till atombomb.

Det är sällan ekvationer lever ett eget liv men det här mest kända matematiska uttrycket i världen hittar man t o m på T-shirtar. Så det är väl dags att berätta vad det står för så att alla kan förstå. Det är vad boken gör.

Historien berättas naturligtvis genom de människorna som varit inblandade, från Galileos försök att mäta ljusets hastighet till den samlade världselitens ansträngning att få slut på andra världskriget. Atombomben krönte deras samlade strävan, men blev också en chock för dess skapare. Knappast kan dock ekvationen skyllas för detta.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar