Annons

Bokanmälan: Om utövarna av en svår konst

Farfar var lärare, och farmors syster. Liksom mamma i Hans Lagerbergs fantasi.

Författare: 

Publicerad:

2007-12-01

Själv var han också lärare i många år, sedan författare. Detta är en charmant bok om alla dessa människors öden och tankar, om läraryrket genom tiderna och om vad andra personer skrivit om att vara lärare.

Texten är både allmängiltig och personlig. Den är skickligt hopvävd och rör sig oavbrutet mellan det lilla och det stora, vilket gör att den nästan 400 sidor tjocka boken aldrig blir tråkig. Att vara lärare och inte läsa den måste vara tjänstefel. Men den har mycket klokt att säga även dem som inte har något särskilt intresse alls för skolans värld.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar