Annons

Bokanmälan: Ambitiöst om bröstcancer

Den första svenska heltäckande boken om bröstcancer är ett ambitiöst projekt.

Författare: 

Publicerad:

2008-01-01

Precis som med förlagets övriga böcker är målet att presentera medicinska upptäckter för allmänheten på ett lättillgängligt sätt. Här kommer man långt, men inte riktigt ända fram. Tanken är att täcka hela bröstcancerfältet - från behandlingsmetoder och beskrivningar av forskningsfältet, till psykologiska perspektiv.

Författarnas kunskap och bredd är både bokens räddning och dess problem, men haken är att det blir lite väl många kliniska termer. Vinsten för en läsande patient är att hon själv förstår sjukvårdspersonalens jargong, men mest kommer språket att skrämma bort läsare. Trots allt - drabbades jag själv av bröstcancer är detta boken jag helst skulle vilja få i min hand.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar