Annons

Bokanmälan: Ta makten över din tid

Författare: 

Publicerad:

2009-01-01

Det svåra ligger inte i att vi har ont om tid, vi bara inte kan handskas med den. Det hävdar Stefan Klein i sin bok om tid, som faktiskt tar upp det mesta kring våra tidsbegrepp. Klockans mekaniska tid, vår upplevda tid, hur vi hanterar vår arbetstid och våra lediga stunder. Om man har några, vill säga.

När så många klagar på att tid är en bristvara, vilket den är i vårt samhälle, så gäller det att bli varse sin upplevelse av tidens gång. Och försöka gestalta sin tillvaro utifrån kunskapen om den egenupplevda tiden i stället för att låta klockan råda över ens liv. Dithän kommer författaren efter en noggrann genomgång av vad modern forskning inom psykologi, neurologi, sociologi, fysik och annat kan säga oss om tid som en inre erfarenhet.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar