Annons
Etnologi eller löst tyckande?

Bokanmälan: Etnologi eller löst tyckande?

Författare: 

Publicerad:

2010-05-04

Om man ska läsa kritiskt: En professor i etnologi som tycker att det är för lite cynism i invandringsdebatten. Som tycker att det är "lätt att hitta goda argument för exempelvis spöstraff". Som tycker att invandrare skräpar ner. Och som tycker att forskare ska lämna den akademiska gemenskapen och göra egna observationer. Som till exempel Arnstbergs egen om att bilisterna kör mer och mer utan hänsyn till varandra. Ja, då liknar denna bok mest en lång och gnällig insändare av en sur gammal herre.

Men även om Arnstberg själv verkar ha gjort till sin livsuppgift att vara kontroversiell och gå emot strömmen, vore det bättre att underbygga dessa så kallade obekväma sanningar och politiskt inkorrekta synpunkter med tyngre belägg än referenser till insändare, obskyra bloggar och diverse observationer i privatlivet.

Får man föreslå en lite strängare redaktör till nästa bok?

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar