Rymdutforskning – till nytta på jorden

Publicerad

Bild: Sören Andersson

När Cecilia Hertz studerade industridesign fick hon chans att delta i ett projekt med NASA. Det inledde hennes långa kärleksaffär med rymdteknik och rymddesign, som hon arbetar med för att göra nyttig även på jorden. I boken berättar hon bland annat om hur innovationer från rymdbranschen kan hjälpa oss att leva hållbart på jorden. Boken är mycket personligt hållen och utgår från Cecilia Hertz egna projekt och upplevelser, men samtidigt tar hon också ett större grepp om rymdfartens historia, människor och ingenjörskonst över hela världen. I en rad intervjuer får vi också möta astronauter, forskare, ingenjörer och även konstnärer.

Och hur var det nu, uppfanns kardborreband och teflon av NASA? Nej, men tillämpningarna utvecklades och spreds via rymdtekniken.

Rymden. Och allt den har att lära oss

Cecilia Hertz (berättat för Jennifer Bark)
Pug förlag

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor