Annons

Återkoppling: Röding mot myror

Vad ska myrforskaren äta?

Annons

Publicerad:

2003-03-01

Flera läsarbrev har inkommit med alternativa lösningar till problemet med Susanne och myrorna. De flesta är korrekta, men ingen har hittills klarat problemet på färre dagar än vad facit anger.

Men kanske är problemet fel formulerat. Det anser i alla fall fiskebiologen Johan Hammar. I nästa nummer av Forskning & Framsteg skriver han om fisklösa sjöar. Om Hjärnbruket skriver han:

Frågan går inte att lösa om man inte vet hur länge Susanne tänker ägna sig åt sina undersökningar i oasen. Hon måste självklart som seriös forskare bära med sig proviant med breda marginaler för uppehället i oasen också. Man blir inte mätt på myror. Det är skillnad om man studerar röding. Då behöver man bara ta med sig smör, vispgrädde, salt, svartpeppar, gräslök, och potatis. Hur många dagar behöver Susanne stanna i oasen? Det vet hon inte ens själv, ett typiskt problem för biologer!

Forskning & Framsteg berättar om fackgranskade forskningsresultat och om pågående forskning. Våra texter ska vara balanserade och trovärdiga, och sätta forskningsresultaten i sitt sammanhang för att göra dem begripliga. Forskning & Framsteg har rapporterat om vetenskap sedan 1966.

1

Kommentarer

Hej!Kan ni hjälpa mig de är så att jag bor i en lägenhet våning 4 hela byggnaden har myror alltså röda myror men dom är liten jag mår så dålig av dom ingen hjälper mig jag ville inte bo där men dom gav mig inte annan lägenhet dom sa om du är rädd så kan du inte få någon annan lägenhet och jag hade akut va tvungen att ta lägenheten jag har städat nu hela huset av klorin allt medel som finns. om ni har någon förslag kan ni höra av er till mig. Mvhfatma