Annons

Tramptvättmaskin

Författare: 

Publicerad:

2009-04-19

En maskin som tvättar kläder underlättar vardagen för hundratals miljoner människor. Vanligen förutsätter den rinnande vatten och stabil strömförsörjning, men nu finns en variant som går att använda under enklare förhållanden.

Maskinen är byggd huvudsakligen av cykeldelar och en tunna. Den trampas med fötterna och vattenfylls för hand. Uppfinnarna, vid Massachusetts Institute of Technology, USA, hoppas att den nya maskinmodellen ska byggas lokalt och därmed skapa arbetstillfällen.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

1

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Kommentarer

Intressant och tankeväckande. En hippt utformad produkt som denna passar den träningsvillige och miljömedvetne/a. Mata med varmt vatten, tvättnötter och förse cyklisten med lite sportdryck så blir det både träning och tvättning.

Lägg till kommentar