Annons

Bild: 
Sören Andersson

Rymdutforskning – till nytta på jorden

Annons

Publicerad:

2020-08-13

När Cecilia Hertz studerade industridesign fick hon chans att delta i ett projekt med NASA. Det inledde hennes långa kärleksaffär med rymdteknik och rymddesign, som hon arbetar med för att göra nyttig även på jorden. I boken berättar hon bland annat om hur innovationer från rymdbranschen kan hjälpa oss att leva hållbart på jorden. Boken är mycket personligt hållen och utgår från Cecilia Hertz egna projekt och upplevelser, men samtidigt tar hon också ett större grepp om rymdfartens historia, människor och ingenjörskonst över hela världen. I en rad intervjuer får vi också möta astronauter, forskare, ingenjörer och även konstnärer.

Och hur var det nu, uppfanns kardborreband och teflon av NASA? Nej, men tillämpningarna utvecklades och spreds via rymdtekniken.

Litteraturhänvisningar

Rymden. Och allt den har att lära oss

Cecilia Hertz (berättat för Jennifer Bark)
Pug förlag

Forskning & Framsteg berättar om fackgranskade forskningsresultat och om pågående forskning. Våra texter ska vara balanserade och trovärdiga, och sätta forskningsresultaten i sitt sammanhang för att göra dem begripliga. Forskning & Framsteg har rapporterat om vetenskap sedan 1966.