Annons

sexualitet

En av Dan Anderssons mest älskade dikter handlar om den ensamme kolaren som ute i vildmarken drömmer om en kvinna.
Gud – eller evolutionen – måste ha gjort ett misstag.
Trots att det talas mycket om sex i dagens samhälle och populärkultur, lever okunskapen om kvinnokroppen och kvinnans sexualitet seglivat kvar – inte minst bland unga kvinnor.
Sommar, sol och bad – och i midsommartältets dunkel ångar oron för könssjukdomar bort som dagg i solsken. Men sjukdomar är en realitet.
Människor har ofta obefogat höga tankar om sig själva. Skälet till det finns i vår utvecklingshistoria, enligt Robert Trivers, professor i antropologi och biologi vid Rutgers University i USA. Just nu arbetar han med en bok om bedrägeri och självbedrägeri som ska komma ut nästa år. I utkastet till ett inledande kapitel skriver han att åtta av tio elever som går ut grundskolan i USA anser att de tillhör den övre halvan när det gäller ledaregenskaper. Inom den högre utbildningen är självbedrägeriet ännu mer utbrett. I en undersökning uppgav hela 94 procent av en grupp tillfrågade akademiker att...
Ett femtiotal krog- och nattklubbskvällar har Hans Andersson hunnit med i samband med sin doktorsavhandling om "parningsritualer".