Hur kan så många bin dela på samma blomma? När blommorna väl är pollinerade innebär väl inte ytterligare bibesök några särskilda fördelar? Miljö & klimat
Godare grödor i växthuset Med hjälp av artificiell intelligens kan basilika bli både godare och mer näringsrik. Extra UV-ljus gör underverk för växthusodlad dill. Forskare i Örebro tar odlingen ett steg längre. Miljö & klimat
Växten som kamouflerar sig för människan En växt som används inom traditionell kinesisk medicin har utvecklat ett kamouflage som gör den svårare att upptäcka för växtplockare. Forskarna undersöker nu växtens kamouflage med ett online-spel. Prova spelet – du bidrar till forskningen! Miljö & klimat
Arter dör ut i allt snabbare takt Drygt 570 arter av fröväxter har dött ut under de senaste 250 åren och takten har ökat kraftigt under det sista seklet. Men växterna verkar ändå klara sig bättre än vissa djurgrupper, som försvinner med ett tempo som är upp till tio gånger högre. Miljö & klimat
Skarven – en trädgårdsmästare Skarvar äter bara fisk, men kan trots det sprida växter till nya miljöer. Det beror på att vissa av bytesfiskarna har frön i magen. Miljö & klimat
Godaste kaffet växer högt Varifrån kommer kaffet ursprungligen och kräver kaffeodling mycket vatten?/Naomi
Envingade frön faller långt från trädet Barrträden har vindspridda frön utrustade med vingar. Nya rön visar att de allra första barrträden experimenterade med olika sorters frövingar tills de fann den optimala designen – och den finns på dagens barrträd som gran och tall. Miljö & klimat
Europas ovanligaste orkidé Forskare har detaljstuderat orkidébestånden på Azorerna. Studierna visar att det som man tidigare antagit vara en orkidéart, i själva verket är tre arter. En av dessa arter har nu korats till Europas mest sällsynta orkidé. Miljö & klimat
Krönika: Genmodifierade grönsaker är eko Äktenskapet mellan växtgenetikern Pamela Ronald och den ekologiska odlaren Raoul Adamchak är ett levande bevis på att kärleken kan överbrygga de djupaste intellektuella klyftor. Miljö & klimat