Följ med på transsibiriska järnvägen!

I Moskva bordar vi det legendariska tåget som ska ta oss över den ryska taigan, Uralbergen och bort till Bajkalsjön.
Publicerad

Där fortsätter vi per båt och avslutar tågresan på stäpperna vid staden Ulan-Ude, norr om Mongoliet. Vi gör flera dygnslånga avbrott i tågresan för att besöka olika städer och sevärdheter.

Första anhalten är Novosibirsk och dess järnvägsmuseum. Sedan till Krasnojarsk och nationalparken Stolby, känd för sina pelarliknade klippor. Vid Severobaikalsk har vi strålande utsikt över Bajkalsjön, där vi besöker en fiskeby och badar i svavelrika källor. Med bärplansbåt fortsätter vi en hel dag över sjön. Vi besöker ett limnologiskt museum och fortsätter till ”Sibiriens pärla”, Irkutsk – från början vinterläger för kosackerna, centrum för pälshandel och uppehåll för karavaner till Kina. I Ulan-Ude gästar vi ett buddhistkloster som flera gånger besökts av Dalai Lama.

Resan ger oss inblick i hur järnvägen byggdes och hur människorna i Sibirien lever i dag. Vi bor omväxlande i sovvagn och på hotell i de olika städerna.

Färdledaren Christian Andersson är civilingenjör, fotograf och erfaren reseledare. Han har rest med transsibiriska järnvägen sedan 1989 och även besökt Bajkalsjön många gånger.

Tid: 26 juli-9 augusti 2006Pris för prenumeranter: 29 500 kr Ingår: Flyg Arlanda-Moskva t/r, inrikesflyg, tågresa i fyrbäddskupé och hotellrum med del i dubbelrum i städerna, båtresa på Bajkalsjön, svensk samt lokal engelsktalande färdledare. Alla arrangemang enligt programmet och de flesta måltider, utom på tåget.Läs mer om resan på www.fof.se/reseinfo.

Du kan även beställa informationen via e-post: reseinfo@fof.seTeknisk arrangör är Äventyrsresor. Bokning sker genom Eva Flygh på Äventyrsresor på telefon 08-556 069 07 eller via e-post: eva@aventyrsresor.se

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor