Kunnigt om vardags-Kina

Vid första anblicken kan denna bok verka lättviktig, men ju mer man läser desto svårare blir det att tänka sig en bättre introduktion för den som vill förstå dagens Kina på gräsrotsnivån, till vardags.
Publicerad

Boken är i god mening personlig, delvis självbiografisk, men utan att bli självcentrerad.

Författaren bor sedan många år i Kina där hon studerat kinesiska och arbetar som journalist. För ett par år sedan publicerade ett av Kinas största förlag hennes bok Blont hår blågröna ögon ser på Kina, skriven på kinesiska för en kinesisk publik. Hennes nya svenska bok är kunskapsrik och instruktiv, inkännande men långt ifrån okritisk mot dagens utveckling och – trevlig!

Mei Wenti! Inga problem!

Lilliehöök, Catarina
Natur och Kultur

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor