Kemisk rakning

Under denna nya vinjett synar vi gamla prognoser och framtidsvisioner. År 1950 räknade man med att rakhyveln tillhörde historien. Den kemiska rakningen var framtiden.
Publicerad

Ett 1800-tal präglat av polisonger, hakskägg, helskägg och mustascher – tänk Karl Marx, Buffalo Bill, August Strindberg och Charles Darwin – tog sin ände i skyttegravarna. Det första världskrigets giftgasangrepp krävde renrakade kinder för att gasmaskerna skulle sitta tätt, samtidigt som den nya, moderna rostfria rakhyveln gjorde entré. Så med undantag av en och annan diktatorsmustasch blev stora delar av 1900-talet en renrakad era.

Inte så konstigt då att man i tidskriften Popular Mechanics 1950 förutspådde en snar och slutgiltig lösning på mannens morgonbestyr, med rakning på tub.

Publicerad

Teknik

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor