Samlad kunskap om hästar och människor

Publicerad

Gunilla Silfverberg och Henrik Lerner.
Bild: Markus Crépin Sundström

Kunskap, sådan som nog inte hade funnits om den inte hade rört vid både hjärta och hjärna, kunskap om en praktik som berör många vetenskapliga områden och som samtidigt är ett vetenskapligt område i sin egen rätt. Det är sådan kunskap som förmedlas i antologin Hästen och den mänskliga hälsan, redigerad av Gunilla Silfverberg, professor i vårdetik, och Henrik Lerner, lektor i vårdetik, båda vid Ersta Sköndal högskola.

Antologin riktar sig till alla som vill lära sig mer om relationerna mellan människor och hästar, och särskilt om hur dessa relationer kan utgöra en terapeutisk miljö för människor med väldigt varierade rehabiliteringsbehov.

I relationer mellan människor och hästar kan det hända spännande saker, om förutsättningarna finns. Exakt vad som krävs för att dessa förutsättningar ska finnas, det vet man ännu inte riktigt. Därför prövar sig flera av författarna fram, de funderar och teoretiserar över levda erfarenheter av just dessa relationer, och de teoretiserar över hur dessa relationer också kan lämna utrymme för hästen. Det här är en bok för alla som vill fundera över vad relationer mellan människor och hästar kan vara.

Hästen och den mänskliga hälsan

Red. Gunilla Silfverberg och Henrik Lerner
Appell förlag

Välkommen till

Hjärndagen 2023

Välkommen till en spännande heldag med föreläsningar om den senaste hjärnforskningen. Fredag 10 november kl 9–16. Oscarsteatern, Stockholm.

Läs mer och boka!

Prenumerera på Forskning & Framsteg!

10 nummer om året och dagliga nyheter på webben med vetenskapligt grundad kunskap.

Beställ idag
Publicerad

Okategoriserad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor