Sommar på burk
![](https://fof-se.eu-central-1.linodeobjects.com/app/uploads/2023/08/09105637/FOF230714-Sommar-pa-burk-760x456.jpg)
Bild: Johan Jarnestad
Med syltning, saftning och syrning kan sommarens skörd av frukt och grönt bevaras länge. Nedbrytande mikroorganismer stoppas av surhet, syrefrihet och svåråtkomliga vattenmolekyler.
![](https://fof-se.eu-central-1.linodeobjects.com/app/uploads/2023/08/09105638/Tumme-Sommar-pa-burk-760x456.jpg)
Sommar på burk
![](https://fof-se.eu-central-1.linodeobjects.com/app/uploads/2022/02/05121819/flowy-tidning-skarm-laptop-padda-mobil.png)
Prenumerera på Forskning & Framsteg!
10 tidningsnummer om året och dagliga nyheter på fof.se med kunskap baserad på vetenskap.