Missa inte – nya numret av F&F finns ute

Att lära sig leva med pandemin, det mystiska Doggerland och den hajpade vagusnerven är bara några av alla de saker du kan läsa om i F&F nummer 5/2021.

Publicerad

Hjälp oss att göra en ännu bättre tidning! Vad vill du läsa mer om? Mejla jonas.mattsson@fof.se
Bild: Martin Stenmark

När mina föräldrar vaccinerades var det som om våren kom i dubbel bemärkelse. Samtidigt som bladen sprack ut kunde min son träffa sin farmor och farfar efter över ett år isär.

Och härom dagen öppnades vaccinationstiderna i min region för mig och mina generationskamrater. Sakta börjar vi skymta den horisont där covid-19-pandemins lidande och begränsningar börjar lätta, i alla fall i vår del av världen.

Om vad vi kan vänta oss när livet återgår till det normala skriver medicinjournalisten Amina Manzoor i det senaste numret av Forskning & Framsteg. Exakt hur den normaliteten kommer att se ut vet vi inte, men gissningsvis kommer några av de vanor vi lagt oss till med under restriktionerna att leva kvar.

Förhoppningsvis kommer vi att fortsätta hålla oss hemma när vi är småsjuka och smittsamma. Och säkerligen kommer sars-cov-2-viruset att finnas kvar ibland oss, men med en försiktigare spridning, och med mildare symtom.

Du får även läsa om:

  • Den sjunkna stenåldersvärlden Doggerland 
  • Vad vi vet och inte vet om den hajpade och mystiska vagusnerven
  • Naturgasen som skapar konflikter både kring miljö och politik
  • Hur AI lär sig tolka prat på Kungliga biblioteket
  • Vilken relation naturlagarna egentligen har till den fysiska verkligheten

Som alltid får du även korta nyheter från forskningsfronten, vardagsmysteriet, bokrecensioner och svar på läsarnas frågor.

Köp ditt exemplar av tidningen på Pressbyrån eller beställ en prenumeration.

Publicerad

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor