Annons

Penna förmedlar ilska

Skicka dina känslor via mobilen.

Tycker du att mobiltelefonens korta textmeddelanden, SMS, är alltför begränsade att kommunicera med? Forskare vid Swedish Institute for Computer Science, SICS, i Kista har konstruerat en penna som hjälper dig att lägga mer känsla till dina meddelanden.

Pennan ersätter det pekdon som normalt används vid större mobiltelefoner av typen SonyEricsson P900. Den känner hur hårt du håller i den och hur du rör den och översätter sedan detta till färger och abstrakta former som skickas i form av ett meddelande via mobiltelefonen. Pennan överför sina uppgifter till mobiltelefonen trådlöst.

- Pennan känner av tryck och rörelse men inte hur gesterna är formade. Detta för att vi inte vill att användaren ska behöva lära sig en massa olika gester utan i stället använda sig av sitt eget kroppsspråk, säger Petra Sundström, en av forskarna bakom pennan.

Användartester av systemet har visat att så länge formerna är abstrakta fungerar de, och användarna - både sändare och mottagare - blir verkligen känslomässigt engagerade av tekniken.

Du har just läst en artikel från tidskriften Forskning & Framsteg. Prenumerera här.

Kommentera:

Dela artikeln:

TIDNINGEN FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ALLVAR
10 nummer 779 kr
2 nummer 99 kr
Du vet väl att du kan läsa Forskning & Framsteg i din läsplatta? Ladda ned appen från App Store eller Google Play. (Läsplatteutgåvan ingår i alla prenumerationer.)

Lägg till kommentar