Annons

KDU-ordförande blev Årets förvillare

Till Årets förvillare 2005 har Föreningen Vetenskap och Folkbildning (VoF) utsett Ella Bohlin, ordförande i Kristdemokratiska ungdomsförbundet, för hennes vilja att jämställa skapelsetro med vetenskap i svenska skolor.

Annons

Publicerad:

2006-04-01

Bohlin intervjuades nyligen i tidskriften Humanisten och sade då: "Jag är kreationist. Men jag tycker inte att skolorna helt ska svänga om och ersätta Darwins lära med Bibeln. Men jag tycker att man ska presentera båda förklaringarna utan att ta ställning för vilken av dessa läror som är korrekt."

- Detta är en oansvarig hållning hos en person i hög politisk ställning, kommenterar VoF.

Forskning & Framsteg berättar om fackgranskade forskningsresultat och om pågående forskning. Våra texter ska vara balanserade och trovärdiga, och sätta forskningsresultaten i sitt sammanhang för att göra dem begripliga. Forskning & Framsteg har rapporterat om vetenskap sedan 1966.

1

Kommentarer

Tycker det är märkligt att man fortfarande tror att evolutionsteorin är bevisad och inte är öppen för andra lösningar. Trodde ni var en seriös tidning.Det ena beviset efter det andra visar sig vara mindre underbyggt än vad man först tror. Jag är själv förvånad att det inte var mer substans i denna forskning kring evolutionen.Lärare lär ut EVT utan att själva ha en egen uppfattning om de bräckliga grunder som själva evolutionsteorin ligger på.Det är högst oansvarigt av alla "höga" som forfarande tror att evolutionsteorin håller och ändå har det som en etablerad sanning.Darwin hade en god tanke på 1800-talet som för ögat var logisk och därmed började hela denna tankebana. Han jämnförde det synliga på utsidan och drog slutsater utifrån detta.Eran utnämning följer tidens trend.