Klart om mat

I dag översköljs vi av olika påståenden om mat: fett är farligt och socker beroendeframkallande, vi ska äta stenåldersmat, Atkinsdiet eller hålla oss till livsmedel som passar vår blodgrupp.
Publicerad

Nu har Forskningsrådet för miljö, areella näringar och samhällsbyggande (Formas) kommit ut med en liten skrift där läsaren i 15 fristående kapitel guidas av experter genom olika matmyter. Skribenterna är inte överens om allt, men det är välgörande att ha de olika argumenten samlade inom samma pärmar. Själv gillar jag bäst det kapitel där professor Dan Larhammar med hjälp av koncis, vetenskaplig argumentation punkterar hälsoprofeter och bantningsannonser.

Forskare klargör. Myter om maten

Johansson, Birgitta (red.)
Formas

Publicerad

Medicin & hälsa

Upptäck F&F:s arkiv!

Se alla utgåvor